Overslaan en naar de inhoud gaan

Referenties

Pilaren van oksaal

Parochiekerk Schurhoven

De parochiekerk Sint-Jacobus is een kerk in Sint-Truiden gelegen aan het kerkhof van Sint-Truiden. 
De Toren van de kerk is bij een droge zomer scheef gaan hangen hierdoor scheurde de toren van het schip af,
dit veroorzaakte aanzienlijke scheuren aan de kerk en een stabiliteits probleem voor het orgel. 
Er werd voor het orgel een staal constructie voorzien die het stabiliteits probleem verhelpt. 
De rest van de Schade werd herstelt behalve de grote scheuren aan het plafond deze werd verborgen met een afkasting
zodat de toren eventueel nog kan bewegen zonder schade te maken.

Zicht watergevel

De Metstermolen

De Metsterenmolen of Metstermolen is een watermolen in het gehucht Metsteren in Sint-Truiden. De eerste vermeldingen van de molen gaan terug naar het jaar 1270, bijhorende bij het vroegere benedictinessenaabdij van Nonnenmielen (1231). De molen is door verschillende verbouwingen gegaan, de huidige opstelling dateert van 1837 en bevat 3 steenkoepels. De watergevel was zwaar aan het uitzakken, hierdoor kwam de stabiliteit van de molen in gedrang. De natuurstenen watergevel is volledig afgebroken en voorzien van een nieuwe fundering, hierna zijn alle natuurstenen terug geplaatst op exact de zelfde plaats. De binnenzijde van de watergevel is opgebouw uit Kalksteen. Verder zijn er verschillende kleine dingen hersteld of gerestaureerd. Het nieuwe rad en sluiswerk is gepland voor de zomer van 2022.

Tienden schuur Maaseik

Tienden schuur Maaseik

De Tienden schuur maakte deel uit van het Sint-Agnetenklooster uit 1600 . Het gehele oude dak van de tiende schuur in Maaseik is vernieuwd, hersteld en gemoderniseerd met behoud van alle oude elementen

Renovatie station Willebroek

Renovatiewerken station Willebroek

ABB&Z Aanneming verzorgde het vervangen en de renovatie van het houtwerk van de gevel van het Station in Willebroek. Het stationsgebouw werd gebouwd in 1913-1914 en deed tot voor enkele jaren dienst als stationsgebouw

Renovatie teutenhuis Eksel

Renovatie Teutenhuis Eksel

ABB&Z Aanneming verzorgde de renovatie, verbouwing en uitbreiding van het Teutenhuis in Eksel, dit met behoud van alle historische elementen.

Renovatie kerken - Kerk Beek

Kerk Beek Bree

ABB&Z Aanneming verzorgde aan de kerk van Beek/Bree de renovatie van het dak, herstelde de door vogels aangebrachte schade, alsmede het volledige onderhoud van de kerk, die dateert van rond het jaar 1000 na Christus en zeldzame overblijfselen laat zien van de Ottoonse stijl die nog voor de Romaanse stijl in gebruik was.